Behind The Scene!

20071116

Surat Terbuka Untuk Pembaca Jelita


16 November 2007


Salam,


Kehadapan pembaca-pemabaca majalah Jelita keluaran November 2007.


Saya belum pernah menulis surat secara terbuka begini, inilah pertama kali saya melakukannya.


Surat ini ditulis sekadar untuk memberi penjelasan berhubung kenyataan yang dikeluarkan majalah tersebut mengenai diri saya.


Sejak ia dikeluarkan, ramai yang menghubungi saya bertanya sejauh mana benarnya pendapatan saya seperti yang dinyatakan dalam majalah tersebut? sebenarnya soal gaji ia terlalu peribadi untuk dijawab, justeru, anggaplah kenyataan majalah itu bersandarkan andaian.


Bagaimanapun, saya amat berterima kasih kepada editor majalah tersebut kerana mengenengahkan artikel mengenai bidang dan kerjaya kami di dalam majalahnya.


Yang benar,

Zulkifli Bujang

Petaling Jaya

Artikel yang disiarkan majalah tersebut.

26 comments:

dona said...

e-eh! Shayna Zaid!

*konon2 bebuat tak nampak article yg ada Kiff tu la*

Kifli Bujang said...

Ah sudah! It was so nice to meet you and Chepakaran! Dah mcm bloggers gethering lah pulak, thanks to Abang Haji.

Anonymous said...

Wah kifli!! Kaya kaya kaya... wahhh... lumayan giler ye gaji...beribu2 lemon! amboi!

Kifli Bujang said...

To Anonymous:
Saya dah terangkan ia hanya andaian penulis je tu!

bobbktkiara said...

tak kire le gaji berapa pun ...yang penting kerja yang kita buat halal dan cukup profesional.....dan orang gembira dan terhibur dengan kehadiran kita...

*aku tak kira pun gaji aku berapa...yang aku tau cukup bulan habiskan duit tu.....pas tu nganga

dona said...

:P 'twas good meeting you too! you memang kejammm kejammmmmmmm .. uwaa..(gambar tuu, jahat la u nih)

eh bro, i dah update blog http://hissayhersay.blogspot.com/

Anonymous said...

cute la gamba u, rasa nak gigit2 je!!!

Kifli Bujang said...

To Bob:
hehe samalah aku pun tak kira gaji berapa hehe, sbb duit yang Kak Jah bayar tu pun tak tgk2 lagi heheh, gaji tahun lepas tak habis pakai lagi nih! ahaks jangan marah.

To Anonymous:
Janganlah gigit, kasihanilah hamba...tolonglah jangan gigit.

makcik said...

selama ni makcik buat andaian income u 15k sebulan! ke lebih benornye eh?
hiks~

ps: tu org doakan tuh! kot terlebih2, hulur jek lah kat makcik :)

pmm said...

eh eh comel nya pipi dia!

Kifli Bujang said...

To Makcik:
Makcik ni dah mcm tok bomohlah!

To PMM:
You jangan nak tiru my Datuk-girlfrend punya ayat, nanti dia tembak you baru tahu.
Nanti I bilang sama Tok Yah.

Anonymous said...

Hi Kef!! Betul cakap Bob tak kisah la janji u ikhlas in yr work n u enjoy wat u r doing sudah... its a hard job jugak kan....!!! Anyway, really enjoyed last wkend kan...in mkz & @ pawana... so let us pray & wait for our abg aji to come back safely...n meet again...

p/s thkx again 4 the supplies

Xis said...

Kifli
I dah tanya pak nujum berapa gaji you... dia kata.. "lumayan pak!"... :) hehe...

Kifli Bujang said...

Guys:
Stop speculating bout my salary..lets move on to other topic..I'll update my blog soon heheh!

pmm said...

no wonder si datuk gf tergiler2 kat dia..nie mesti ttg gaji dia yg giler rabakzzz. hmmm datuk gf gilerkan dia ke atau...gaji dia????comel loteh!

Anonymous said...

i jugak yang baik. tak kisah pun pasal gaji Kiff. Suma2 ni keduniaan je! *buat muka innocent dan soleh*

-dona

Anonymous said...

Korang rindu tak abang razak? i rindu la. I nangis 3 kali ni. Korang nangis tak?... :(

-dona

Anonymous said...

i miss abang AJInomoto!! uwaaaaaaaa....

wei sorri kiff i hijack comment box u

-dona

pmm said...

last monday while my bus was abt to leave pasarakyat for singapore, i felt so sad, really sad to see abg aji's face as he waved at me. i knew he was talking to u on the fone, kiff cos he signalled to me to inform me that u r the one calling. i dunno why i felt so strange n it had nvr happened to me before. till now i hv no clue. may Allah grant him good health and haji mabrur n return him to his family n friends safely.. Amin!

Kifli Bujang said...

Last nite he cried on myshoulder and I yang ego kuat ni keep holding my tears. Sob sob!;(

Anonymous said...

Sedih, memanglah sedih. He is such a nice 'abang'. We shared a lot of things about life.... Meraung Dona and I kat carpark during his last working day tu.....(of all the place). Let's pray for his safe return and haji mabrur.


p/s: bilalah agaknya i nak jadi 'kak ajinomoto pulak'....


Cekpakaran

Kifli Bujang said...

I also wonder what M'i goin to do this weekend? kalau ada Abang Aji boleh gak singgah umah dia. but anyway, I've so many tasks he wanted me to do, like remind the maid (which is maid I juga, we all share the same women) supaya keluarkan semua 'anak-anak' dia dari kamar diraja, baiki his car yang kena langgar -- the same day dia nak berlayar kereta kena langgar emmm dugaan...

pmm said...

hmmm jgn sampai tokyah dgr n nampak n tangkap basah sudahla..u n yr maid. melepas aku! car accident?? wat happen???

Anonymous said...

spa lak samdol gi langgar keta dia tuuuu?? cerita sikit kiff. U mesti ada scoop nye lah! heheh

- don

Kifli Bujang said...

To PMM and Don:
Alkisah ceritanya bermula begini, di satu pekan yang dikenali sebagai Kuala Lumpur, saudara kita ni sudah pergi satu tempat di pekan itu (tempat sebenar dirahsiakan bagi tujuan keselamatan) dia pun letak kereta dia di situ, sekembalinya dia di tempat letak kereta itu, dia dapati kereta buatan jepun yang di pasang di Melaka itu sudah di langgar di bahagian tepinya hingga pintu dibahagian penumpang sebelah tidak boleh dibuka, kemek lah orang melayu cakap.
Semua ini berlaku pada petang sebelum dia belayar...sekian ceriteranya.

pmm said...

citer macam 1001 malam nya citer aja