Behind The Scene!

20080124

Susahnya Jadi Wartawan


SETAPAK, Kuala Lumpur, January 18th, 2008 (Fri) -- Siapa kata kerja wartawan senang? Nampak macam glamor dan mudah saja, padahal bukan sesuatu yang mudah untuk mendapatkan bahan sesuatu berita itu.

Kita perlu naik bukit turun bukit, redah belukar, -- hujan ribut jangan ceritalah, sudah menjadi perkara biasa.

Seperti hari ini, berikutan paip utama yang meyalurkan air dari Empangan Klang Gate ke Loji Pemprosesan di Bukit Nenas pecah, kami para wartawan turun padang harung air banjir, untuk mendapatkan berita dan shot yang menarik.


Waktu itu hujan renyai dan saya terpaksa menumpang sebuah lori pick-up untuk ke lokasi sebenar tempat kejadian memandangkan kenderaan sendiri sukar ke tempat tersebut akibat selut dan lecak.


Inilah cabaran dalam bekerja, tanpa cabaran tak menariklah!

5 comments:

amat albab said...

dah nama pun keje zul weh...ehehehehe

Kifli Bujang said...

Hehe biasalah aku, gimik lebih!

Anonymous said...

kata minat...terpaksalah harung semuanya walaupun penuh dengan cabaran... :)

MNR said...

Haha, this is actually the first time you take ur own pics and taruk kat blog kan?? ingatkan tak suka tangkap gambar sendiri. Takperla, at least you have something to do, for the sake of killing time masa naik lori tu. Bukan senang nk hitchhike a truck tau. haha

Kifli Bujang said...

To Anon,
Sbb minat lah tu sanggup buat! kalau tak dah lama berhenti hehe!

To MNR,
Biasanya amek pic sendiri tak cantik sbb tu jarang letak hehe!