Behind The Scene!

20090104

SIN-KUL-HAN

Middle Rd., Singapore, January 2nd, 2009 (Fri) -- 6.30am: Bangun, solat dan bersiap untuk sarapan sebelum ke Pejabat Pesuruhjaya Tinggi Malaysia ke Singapura, menghadiri majlis perasmian kempen iklan Zoom!Malaysia di negara republik ini.
Selepas sidang media bergegas ke lokasi kedua Istana Perdana Menteri Mr. Lee Hsien Loong.
Sebaik tamat perbincangan 40 minit bersama anak kepada Lee Kuan Yew itu, kami dibawa ke satu lokasi lain untuk sidang media seterusnya dan kembali ke bilik hotel untuk menyiapkan laporan, live-voice-cast dan feed visual.
Agak sibuk bunyikan? tapi santai saja.
Penerbangan pulang ke Kuala Lumpur 9.20pm.
Belumpun sempat pulang ke Kuala Lumpur, CAE telefon minta saya ke Hanoi, Vietnam... huh? terpinga sekejap, tapi saya mesti pulang ke Kuala Lumpur dahulu, selesaikan beberapa kerja, mencari pengganti untuk tugas-tugas menyampai berita di studio sebelum ke Hanoi.
p/s: CAE-Chief Assignment Editor (Ketua Editor Tugasan)

16 comments:

Mohamad Noor said...

kif..
bz nya u i tgk..
lepas satu keje, satu keje menanti..
luar negara pulak tuh..
tapi best gak dapat gi negara org walaupun tak sempat berjalan..:P. Asalkan dpt title ke negara org jadilah kif..huhu

Mohamad Noor said...
This comment has been removed by the author.
NuRuLeRnAdEwI said...

Nak Ikutttttttttttttt.....
Hahah... beshnyer keje mcm U... tak dpt ikut...nak kirim jerk bole? hehe...

Helmi Razali said...

huh?? busy giler. busy busy busy. mcm nk bernafas pun x sempat je (perumpamaan yg my mum suka sebut time dia busy)

Anonymous said...

nama pm singapura ialah lee hsien loong....depa jgn pandai2 tukaq nama dia atau salah ejaq...dia sue sama depa tau
---siapa heh????---

Kifli Bujang said...

To Mohamad Noor,
Ini kira ok lagi...masih boleh handle, jangan risau...excited juga sbb dah lama tak buat kerja kat luar..kalau 2006 memanglah penuh passport, ada time tu I hanya sempat jejak kaki kat KL ni less than 5 hours je.

To Nurul,
Isk mana ada orang pesan-pesan lagi dah...dah tak musim mcm tu...nak kena pergi sendiri heheh.

To Helmi,
Bahaya tu kalau dah tak sempat nak bernafas...hehe memang busy sangat bunyinya...tapi Alhamdulillah saya masih boleh bersantai lagi.

To Che Anon,
Patutlah rasa mcm lain mcm je ejaannya rupanya salah eja...ampunkan kami penunggu gua...

Anonymous said...

Sin-Kul-Han lepas Han agaknyer ke mana plak destinasi you..mungkin Thai?

Hay kif... adakah yang ber Anonymous itu dia!!! dia yang kita umpat di Bandara kemarin! hahaha.....kalao bukan...malunyer akuuuuuu......

~nanazari~

Anonymous said...

OK... dah baca balik dari awal baru realise...i salah org....kwak kwak kwak....

~nanazari~

Anonymous said...

bestnya jd journalist, dapat gi jalan2 tanpa kena kuar duit sendiri kan...?i ingat nak tukar professionlah thn 2009 ni...hehehe..

shida/-

Kifli Bujang said...

To Nana,
Takbaik umpat-umpat orang tau heheh, walaupun I tahun siapa dia.

After HAN, KUL-BDO-KUL-BNE-KUL.

To Shida,
Tapi kalau jadi journalist tak banyak duit, banyak kertas je, sedangkan office you sekarang banyak duit.

Anonymous said...

Kifli

Oh jadi dia lah orgnyer... kemarin tunggu kat airport takder pulak...kesian kita dua kan.. kekeke...

~nanazari~

Anonymous said...

itulah masalahnye..duit2 tu cuma utk dilihat, klu tak, ambo doh kebeh lamo doh...:)

shida

Al Malique Faisal said...

Baguslah.. keje mcm tu.. bz .. keje satu ibadah jugak. Puasa pun satu ibadah wajib. BTW, knp x join us buka puasa kat Cafe Bernama smlm? Bz?

Anonymous said...

Good Day! My name is Antonia Bell . online payday loan

Anonymous said...

Hola! Marie Gregory . payday loans

Anonymous said...

payday loans toronto This website is the optimal I enjoyed it greatly
AAA Toronto Payday Loans 1172 Bay St #101, Toronto, ON M5S 2B4 (416) 477-2817