Behind The Scene!

20070730

Coming Soon

Kopi Kluang (Bahagian Kedua) akan muncul tidak lama lagi! Saya dah siasat apa kaitan Kopi Kluang di Kantin Stesyen dengan Kluang Station di OU,Tesco -- maklumlah reporter...

31 comments:

Anonymous said...

ooohh?? ya?? ada musim ke 2 laporan nya? tak sabar menunggu...cepat sikit la yea..nk tau jugak apa perkaitannya..;P

heheh

liza

Anonymous said...

wah, hebat tau...
pasal kopi pun ada kesinambungan..

fasihah yusof
MIIM Student

Anonymous said...

iyolahh..cik fasihah..mesti org yg nak buat report ni coffee addicted..me too..hehe..tp nasib la i bukan reporter jek..kalo dak sure dh buat laporan mana2 tmpt coffee tersedap di malaysia ni..dulu..kat seksyen 13 shah alam..di holy smoke ada hidangkan kopi muar...mmg best gile..taktau la betul ke kopi tu dtgnya dari Muar???!!

Liza ;-)

Anonymous said...

orite bro will support u...cant wait!!! anyway, if u too busy bolih la kasi point kat karam singh waliah nanti dia tlong tulis kan....hehehehe sure berbunga lagiii

shamaz

Anonymous said...

cik liza...hehhe,susah gak org bile addicted ngan coffee ni kan...heheh..

jom kita lepak minum kopi...heheh

Fasihah Yusof
-MIIM Student-

Anonymous said...

fasihah, jomm..jomm.. i ok jek....namakan saja...kat mana ada kopi yg tersedap atau yg best di suggestkan dek kengkwn...mesti i cuba..sbb..mmg sgt suka dgn KOPI...puasnya...nikmatnya..KOPI..

:P hehhe..

liza

Xis said...

Kifli
can't wait to know more on this "kopi Kluang" thingy on your 2nd report.. take care... ;)

Anonymous said...

heheheh...
ok, cik liza..nanti i merisik-risik pasal kopi yang best ek...

U pernah minum kopi 'hai peng' tak??best tau...

Fasihah Yusof
MIIM Student

Kifli Bujang said...

To Liza and Iha:
I pun nak ikut juga, don't leave me behind hehehe! Tapi jangan pergi Uncle Lim's tak sedap hapah! (for Coffee 'O'lah)

To Xis:
Just wait a lil bit ok bro, being busy now heheh! keep update ur great blog ok.

wahidah said...

ermm...good taste of kopi train kluang. ada branch lagi at kotaraya jb...u won't regret. i just wanna 'tompang' the proud as loyal customer there....tompang lalu..taaaaa

Anonymous said...

wow....bestnya dapat jalan2 cari the best kopi in town..


fasihah : jum :)

kifli : jomla join sekali..nanti fasihah bwk kite gi jalan2 cari kopi.. :)

liza

Anonymous said...

fasihah: hai peng di kemamang ke?? aiseey last May ada pegi sana tapi tak pegipun merase...???? is it true ?? in Ganu Kite??

:) liza wanna go la samday...

lizakopikopiliza :)

dona said...

Before I kenal Abang Razak I tak pernah tau kopi tu ada kopi cerdik and kopi bodo. These coffees you're promoting here are bodo or cerdik bro?

*you kene congratulate razak hari ni dia dapat ijazah*

shai said...

hahahhaha kopi kluang pun bleh jadi begitu glam ye beb..weh, pic kita bertiga dah diup kat http://www.flickr.com/photos/shainaszri

Luaq Ezplanade said...

You've been tagged.... check my blog!

Kifli Bujang said...

To Dona:
Sapa lah nak bagi kat Abg Ajak tu Ijazah Kehormat?
Kat dalam almari rumah dia tu berlambak-lambak Ijazah, Sarjana, Datuk Mindanao semua ada...saja dia tak nak guna lowprofile kot!

To Shai:
Sorry lah tak dapat attand wedding hang, tak pe nanti I check my picture yang grand tu...Bachelor Party jangan lupa, kat KL kan?

To Luaq:
Will always check your blog yang berinformasi dan hedonis tu heheh!

To Wahidah:
Silalah lalu hari-hari, I kenakan caj sikit je -- sekadar royalty buat beli kopi hehe!

wahidah said...

u ingtkan i kat kopi kluang soooooo much!!!hari ahad ni i plan nk brakfast kat situlah..come on guys...come down here ...at least zul can entertain u....hehehe

dona said...

Almari Abag Razak tu kalau u korek further.. TULANG ORANG pung ada! heh heh heh...

Last night, i met my friend reporter gak yang kenal you. Nama dia Ifah dari Utusan. Small world. Dulu dia ngan berita harian.

Before you tanya soalan ni baik i jawab dulu.... Lawa orang nya. :)

Kifli Bujang said...

Dear Dona, (Tetiba buat baik nih).
My next question would be, Ifah tu dah berpunya ke belum, ahaks?
Dia kenal I ker?

To Wahidah:
Kalau u pergi kantin stesyen tu jangan lupa kirim salam kat apek tu eh.

Anonymous said...

liza n kifli:
Ok set...nanti one day kita p sama-sama ek!!

Liza: ohh...liza dtg kemaman ek aritu??nape tak p rasa??takpe, nanti iha p belikan kopi yang kena bancuh sendiri untuk u all k..hehehe!

Fasihah Yusof
MIIM Student

Anonymous said...

Dona - orang kalau pandai mcm i, minum kopi apa pun ok aje.minum racun jadi penawar.i memang banyak izazah pun.nanti i buat kenuri u datang tau. kena abiskan makanan.
Btw,masa bila u korek2 lemari i sampai jumpa tulang belulang suma. i rasa u ada jugak jumpa benda lain dan u amek buat souvenier.btol tak?
Kiff-kalau bakal isteri datuk, laki dia boleh jadi datin ke? sesuai tak agak2nye?

Anonymous said...

waaaahhh, ini baru intro kpd artikel smbungan ke-2,belum lagi...start real one..dah punya byk mcmni dianye comment... :P

kifli : dasat le ..awak..!!

fasihah: ah'ah...ada pegi sana..kedai dia kat corner lot?? rmai betul org..nk singgah pack sgt...pastu bile balik..terlupa terus..takpe..nanti kita gi sama2 laa.. :)


liza

Anonymous said...

liza: hahaha..nampak gayanya macam iha kena pergi sowang2 dulu lah...sebab iha sekarang kat kampung.. :)..a'ah kedai dia kat corner.

Ok, insyallah one day kita p sama2 ek..heheh :)

Fasihah Yusof
MIIM Student

Kifli Bujang said...

Wah masing-masing tak menyempat-nyempat ni nak pergi minum kopi! Iha jangan lupa bawa bekal bila balik KL nanti.

wahidah said...

wow...last sunday i dropped jap at kopi train.erm....original recipe.default lagi rasa dia...sedaaapppp...i took roti bakar n kopi o...like a 'kembali ke zaman silam'.....apek tu kim salam sayang kat zul.also to invite dona, iha,liza,kifli n all fella yg bnyk ijajah tu..hahahah

Xis said...

Kifli
still no update on that kedai kopi??

bobbukitkiara said...

ahad ni aku akan ke kluang ...tido di prime city....kalo sempat aku singgah station.......sory ler masa hang datan aku ada kerja kat luar.anyway terima kasih 4 kopi chop telebisyen.

Anonymous said...

kifli: hurm..insyallah,nanti iha balik iha bawakan kopi untuk u nanti.. :)

wahidah: wah, hebat tau apek pon pandai kirim salam... :)heheh...


Fasihah Yusof
MIIM Student

Kifli Bujang said...

Ok everybody here we go the update...

ceriterahidup said...

comment pasal "coming soon" ni punya la byk, padahal bukan ada apa pun...hehehe...

Kifli Bujang said...

To Ceriterahidup:
Jelous-lah you orang punya komen banyak daripada dia punya blog yang takde orang nak lawat tu hehehe! jangan marah.