Behind The Scene!

20070911

Dari Sinar Mata (updated)


Kuala Lumpur, September 11, 2007 (Tue) -- Di kalangan rakan-rakan rapat, pasti ada sedar tetang minat saya pada dunia fotografi. Pada saya gambar mendedahkan lebih banyak cerita.

Memang saya tidak pernah menghadiri mana-mana kursus formal mendalami dunia fotografi tapi ia lebih kepada minat suka-suka.

Antara kegilaan saya ketika merakamkan gambar melalui kamera amatur/digital yang dibeli awal tahun ini, ialah mengambil gambar mata.

Pada saya mata itu istimewa.
Kata orang dari mata turun ke hati, dari hati terbitlah cinta!

Ops! saya bukan nak menulis mengenai cinta (itu bukan bidang saya) tapi saya mahu menceritakan mengenai kegilaan mengambil gambar mata ini.

Ada yang bertanya, kenapa nak ambil gambar mata? Pada saya, dari mata kita tahu orang itu tua atau muda, dari mata juga biasanya kita boleh tahu bangsa seseorang itu.

Tapi yang lebih penting, saya nak bagi tahu yang saya akan menjalani pembedahan laser/lasik bagi memperbetul fokusnya, esok 12 September.

Moga berjaya! dan selepas ini saya tidak perlu lagi menggunakan kacamata.

Doakan ya!

26 comments:

PMM said...

Semoga selamat menjalani pembedahan mata. Mata adalah pancaindera kita yg paling penting dalam hidup kita semua... begitu juga segala macam mata...matahati, matahari, matair dan juga matahir...oppsss sedang bercinta ke aku nie???? anyway u looks good with the glasses..

Anonymous said...

i pun baru nak cakap you look cuter with glasses.....

-dona

Anonymous said...

semoga berjaya n selamat pembedahan itu nanti...insyallah.. :)

iha...

Luaq Ezplanade said...

Kiff, i doakan semoga pembedahan tu berjalan lancar dan insyallah semua akan ok dan u akan cepat sembuh. As what the others said..memang u look good with glasses...
-Nazrie-

Anonymous said...

kiff, it is not about you look nice/cute/good/charming with or without glasses but the most important things is the lasik procedures goes smoothly. I have gone through it. Simple but quite a scary one. My doa is of course it will be succesful. Also, use your future perfect 20/20 vision eyes to see things around you "clearer".

kazardijam

PMM said...

i m sincere though..some ppl they look good without glasses i.e look younger smarter. but some ppl without glasses they look really really old mcm org tu. org itu..itu. opps selamat berpuasa guys!

Kifli Bujang said...

To All,
Alamak, kenapa u all tak cakap awal-awal I ni cute/smart/handsome/dan yang sewaktu dengannya sebelum ni? I dah signed up for the lasik surgery only u people tell me. But atleast I have an option later hehe.

To PMM,
Opsss you tengah bercinta ke?
just to share you this, orang kalau dah tua pakai apa pun tetap nampak tua ok! (jangan ada yang terasa heheh)

Anonymous said...

kazardijam suroh cakap (i dipaksa at gun-point weh!):

"Tua tapi berilmu takpe, macam kazardijam tu!"


tapi ni apa yang I nak cakap sendiri:
Kalau tua dan berilmu hitam, takda gunanya!

-dona-

MNR said...

Haha, Uncle kiffli. With or without glasses, yang penting hati kan. Biar mata di kepala rabun, janji jangan mata hati jadi buta! Good luck and wasalam!

Kifli Bujang said...

Nampaknya ada pihak yang terasa! nak buat macam mana, bak kata orang siapa makan cili dia terasa pedasnya hehe!

To Dona:
You jangan layan sangat abang you tu.

To MNR:
Yah defenately right! but trust me, the look mempengaruhi semua.

Anonymous said...

Percubaan tak melayan selalu tak berjaya Kiff.

he's on my ass every day, duduk kat sebelah, cam melalui realiti TV jadi mangsa stalker aku ni.

Pastu suh "eh cepat bukak blog kif tu!!"and suruh I type memacam perkara hina dan keji sambil ugut I ngn pisau belit kat leher.

I berserah je la takdir i dibulan2 posa ni.

Selamat berpuasa kepada u dan orang2 tersayang!

-dona

Kifli Bujang said...

To Dona:
Nanti i bagi no telefon penderaan wanita atau teledera ke, kita tak boleh biarkan perkara ni. atau u boleh report polis, ini kes ugutan nyawa ni. kalau nak no hp IGP pun i boleh bagi kat u.

Xis said...

Kifli
I pray everything will be smooth and okay with the operation.. take care.. and salam ramadhan to you and your family.. :)

Anonymous said...

kalau leher besar pokok sena 100 tahun, tak kan lut dgn pisau belit! nak fitnah org tak usul periksa la pulak. kesian kat i.....

Azz Azfar said...

alhamdulillah!pembedahan berjalan lancar.semuanya kasih ALLAH dan mari lah kita bersyukur keatas kejayaan yang telah diberikaNYA!!

PMM said...

org tua kalau suruh ugut mengugut mmg pandai mcm nenek dia!

Alam Setia said...

Alam ingin mengucapkan Selamat Menjalani Pembendahan di bulan Ramashan ini. Tabahkan hati untuk yang disayangi terutama keluarga tercinta.

Kifli Bujang said...

To PMM:
Bab ugut-mengugut memang dia pakar. Tapi I percaya hati dia baik, dia tak berani buat seperti yang dia ugut tu heheh!

To Azz:
Thanks atas doa anda, doa-doa orang teraniaya biasanya dimakbul Allah

To Alam Setia:
Selamat datang ke Behind The Scene! Thanks.

Kifli Bujang said...

To Xis:
Thanks alot! Salam Ramadhan jua untuk anda.

Syaf said...

I wanted to have the surgery as well, but i am only 21 so i dun think it is the perfect timing yet.....

argh...still have to wear glasses for now...

Kifli Bujang said...

To Syaf:
After the surgery sometime i feel 'alamak i lupa nak take out my contactlens' heheh...Alhamdulillah i've perfect vision.

iRwan said...

I really need this surgery as well.. Tapi sekarang ni masa tak mengizinkan.. Walauapa pun, selamat menjalani rawatan...

Anonymous said...

perfect vision tu sekali ngan x-ray vision tak?

-dona

zal said...

eh, u have to put in detail on lasik later, tengah berfikir-fikir nak buat ke tak...

Anyway, enjoy the brighter sights!!! :-)

Kifli Bujang said...

To Dona:
Kalau I ada x-ray vision emmmm! (bulan puasa kak...)

To Zal:
InsyaAllah, I'll!

Kifli Bujang said...

To Irwan:
Thanks, alah tak lama... kejap 2-3 hari rest dah ok dah!