Behind The Scene!

20070905

Kifli Language

Kuala Lumpur, September 5th, 2007 (Wed) -- Saya terima satu SMS dari seorang teman tadi, dan dia memberitahu saya ada sesuatu berlaku pada blog saya.

Segera saya melihat-lihat apa sebenarnya yang berlaku.

Ternyata, ia sesuatu yang mengejutkan.


Seorang lelaki dikenali sebagai Francis L. Holland yang masih belum diketahui lokasinya, sedang mengkaji satu artikel yang saya dikirimkan di blog ini.

Holland, menerusi blognya menyiarkan satu artikel panjang lebar mengenai saya dan bahasa yang saya gunakan dalam blog.

Di bawah ini adalah pautan kepada blog oleh Holland yang menyiarkan laporannya mengenai bahasa yang saya gunakan dalam blog.




Dalam pada itu, Holland turut membina sebuah lagi blog khusus bagi membincangkan mengenai bahasa yang saya gunakan. Berikut adalah pautan kepada blog yang baru dicipta itu.


Nampaknya Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan yang saya gunakan dalam blog ini menarik perhatian pihak luar, justeru mengapa tidak kita berbangga menggunakan bahasa kebangsaan kita.

21 comments:

Luaq Ezplanade said...

Congratulation~! at least u dah membuka mata org luar tentang bahasa kita nie...teruskan memperjuangkan bahasa kita nie...

Syaf said...

Tahniah Tahniah.......

Kifli Bujang said...

To Luaq and Syaf:
Thank you. opsy tercakap omputih pulak, terima kasih!

dona said...

Im proud o'ya babe! .. ok ok.. cakap melayu. "wa caya sama lu Kiff!"

dona said...

tapi kan... mmmm... ada keanehan sikit :) Ta-kaf-wau-ta sket gua baca. Nanti kita cerita panjang2 k bro.

Kifli Bujang said...

To Dona:
You jangan nak menakutkan I pulak! tak baik tau serkap jarang mcm tu, kita kena bersangka baik heheh!

Anonymous said...

Bukan serkap jarang, tetapi kalau u paham bahasa melayu yg mana u guna dalam blog u tu, apa yang org ni buat, adalah sungguh menakutkan. Macam Suster Ngesot tahap dewa. Kiff... aku cakap kau sekarang, 9.75 di skala richter!Musnah habis la dara kau nanti! Beyond economical repair. Terus kene lupus!


-Kazardijam

Anonymous said...

wah, tahniah ek abg kiff...martabatkanlah bahasa ibunda kita kemata dunia :)

iha..

Xis said...

Kifli
that's so cool, dude.. :)

Xis said...

KiflI
opss.. silap guna bahasa omputih.. syabas..! jomheboh!! popper la!! :)

iRwan said...

WOw!! That good kifli.. So u jd duta DBP lah. LOL

*tunjukan simbul perpaduan*
(haha.. tiba2 je)

EoNe said...

hi Kifli,

Tahniah :)

Anonymous said...

CONGRATS!! Hope this gives you some kind of encouragement to write better... Well.. writing is your forte anyway ... keep it up bro

zal said...

Tahniah... so u kena make sure lah u sentiasa gunakan bahasa melayu yg betul... jangan rojak2 macam mesej n my blog.. hehehe

Francis L. Holland Blog said...

Dear Kifli:

Thank you for writing about my Encyclopedia of the Kifli (Malaysian) Language, Illustrated. You have really inspired me to want to learn as much as I can about Malaysia and your native Malay language.

I must admit that when I first visited your blog I had never seen Malay written before. But your writing seemed so lyrical and the photographs of yourself and others, and of your country, seemed so inviting that I feel compelled to learn more.

I had to do a bit of research to learn what language your blog is written in, and now I am working on learning your language, one word, phrase and concept at a time. As I learn new words and phrases, I post them at my blog, along with citations to Malay language websites and blogs where those words, phrases and concepts are used.

I was very when the Encyclopedia had its first Malaysian visitor, Amir, of the "Writing By Amir" blog, and author of "Malaysian Politicians Say the Darndest Things." I am inspired by the tremendous creativity of the Malaysian blogs I have found!

I want to thank your reader, Xis, who posted a correction at the Encyclopedia, informing me that the correct translation of the word "Tahun" is "Year." Based on his contribution, I was able to correct the text of the blog.

As I post words and phrases at my "Encyclopedia of the Kifli Language, Illustrated," I welcome and request that readers comment on what I have written, sharing their experiences with the places and concepts mentioned, and correcting anything that is out of order. In fact, I would welcome additional participants at the blog who might want to help me flesh out the vocabulary, and what is really a learning project about Malaysia, its institutions, culture and its people.

If I could, I would learn Malay and continue this Encyclopedia in Malaysia itself, in the bosom of your country, however, I am very far away, living in Brazil.

Someday, I hope I will be able to comment at your blog and those of Xis and Amir, writing in Malay.

francislholland@yahoo.com

Anonymous said...

Kiff and whoever, i can understand as human being, who doesnt like adoration. If you may notice, human being biggest weaknest is when the feel that they are being adored. They easily feel elated until their feet is not in the ground. Floating. Do more research and study properly. I don't know why, but i smell a rat. You are not the only one person write in Bahasa Malaysia. Many more. Not the best neither the worse. Why you? Think and analyse. You are smart. But must keep focus.

The Monk

dona said...

Yak aulaaa... selamatkan lah Kiff yang comel ini daripada terjerumus pada skala richter yang disebut Kazardijam di atas. Amin. hehe...

pmm said...

Congrats Kiff...Keep up the good work. Anyway, dun get carried away with all the compliments u get in life. Do wat u think the best for you and u must be sincere in whatever you do in life.

In respect of the forthcoming holy month of Ramadan, I p*** miang myer will now be known as PMM. Also, may I take the opportunity to wish all Muslim bloggers "Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yang Mulia lagi Suci. Semoga diTerima segala amalan di bulan penuh mubarak ini.."
Kif, ci..ci..ci I masih suci tau!

Kifli Bujang said...

To The Monk:
Thanks for the advice, do apprieciate that so much. Anyway, flattry is alrite, if you don't inhale.

p/s: Tak Hidup Dek Puji, Tak Mati Dek Keji.
Peace!

To Dona:
Ameen, now its sound scary heheh!

To PMM:
Wah ada achroname baru hehe! menjelangnya bulan Ramadhan ni elok lah guna nick name yang bermaruah sikit hehe, PMM ok apa.

Phrases for the Monk above boleh diguna pakai.

Anonymous said...

:)

dun want to comment anything..ehh
tidak mahu komen apa-apa ya..
tapi..kedengarannya macam bagus2 saja..


:) Selamat Menyambut pUASA KEPADA semua!!!

liza :)

Anonymous said...

Selamat Berpuasa buat semua pengunjung blog behind the scene!

iha...