Behind The Scene!

20071019

Di Sebalik Tabir Malam Raya

KUALA LUMPUR, October 12th, 2007 (Fri) -- Bertugas pada malam raya sudah menjadi kebiasaan, malah ada ketikanya saya sendiri yang akan memastikan jadual bertugas saya direncana begitu, agar dapat bertugas pada malam raya.

Alasanya, saya tidak mahu berebut-rebut seperti orang kebanyakan lain yang akan berpusu pulang ke kampung masing-masing, saya lebih selesa memandu selepas tengah malam menjelangnya pagi Syawal untuk pulang ke kampung.


Jadi, pada tahun ini, ketika bertugas saya mengenakan pakaian raya yang ditaja oleh Sali Collection, terima kasih kepada Salikin Sidek kerana menaja pakaian tersebut.

Tapi jangan terperanjat, gambar di atas adalah apa yang anda boleh dilihat di televisyen, hakikat sebenarnya, pakaian raya saya pada malam tersebut adalah seperti gambar di bawah.

52 comments:

Anonymous said...

kalao dah u punyer sebelah bawah macam tu... kalao pembaca yang wanita apa plak bawah dia? hahahaha... kain batek bok p tidor peh kot..kekekekekekekek... :P...

~nanazari~

MNR said...

Hahaha,Kelakar betul. :D Ingatkan bende2 camni ada dlm movie jer,rupanya betul2 jadi ek. LOL.Selamat ari raya!

PMM said...

nasib baik kat bawah seluar panjang...ada yg pakai boxers saja! siapa yg nampak dan tau???

Irwan said...

Hahaha..... so funny! Selalu yyang kita tgk dlm lawak2 rupanya memang berlaku in reality! LOL..

Kifli Bujang said...

To Irwan, PMM (dah habis puasa nak sebut penuh semula ke), MNR dan Nanazari,

Itu lah Behind the Scene, mendedahkan apa jua kebenarannya tentang apa sebenarnya berlaku! hehe

古越遺民 said...

klo camtu, x pakai pun x apa... wahahahaha...

Anonymous said...

huhu...dah ku agak..
atas cantik..elok jer...
alih2 bawah pakai jeans jewr!
heheh...selamat hari raya!

iha..

Anonymous said...

huhu...dah ku agak..
atas cantik..elok jer...
alih2 bawah pakai jeans jewr!
heheh...selamat hari raya!

iha..

PMM said...

i rasa bulan ramadan memberi i satu keinsafan dan kesedaran..hmm i think i would prefer to retain PMM daripada nama penuh yang tak senonoh tu..apa pendapat u? u mcm suka gitu heh nama penuh i! kan kan??

Anonymous said...

uh uh...ya allah...anak sapa la bertuah sangat tuh......

mesti pi beraya pun mcm tu jugakla tu..
nampaknya baju jek la di sponsor.. ahaks!!
cantik nye....combination jeans dgn kain tu yek,.,.:)

liza

Xis said...

Kifli
hahaha.. you made me LOL!! Rasa macam tertipu jap.. haha.. by the way.. I missed your takbir raya... was busy entertaining my anak2 buah... :)

Anonymous said...

hahah...
wah, kak liza kuat bakar org gak ek!!
tapi oklah, pakaian dia...macam sesuai jew kan!!

iha

rudy bluehikari said...

Hahahaahahha..bertuah betul kami kena tipuk. slm perkenalan kifli.

Anonymous said...

iha: hehehe...yea btul..yeah betul..sesuei...sesueiii hehe..cantik menarik tertarik kau mmg kedebabom..:) :) :) :) ahaks!!


:) liza

Kifli Bujang said...

To (Chinese writing),
Kalau I tak pakai apa2, nanti orang sebelah I tentu takboleh baca, fumble je!
next time write in Pin Yin then only wo qui ye ming bai. xie xie!

To Iha,
Itulah keadaan sebenarnyany.

To PMM,
I memang suka nama penuh you! klasik!

To Liza,
Sebenarnya Sali sponsor semua 1 suit tapi nak buat apa pakai semua sedangkan tak nampak kan heheh!

To Xis,
Rugilah you tak tgk i bertakbir heheh!

To Rudy Bluehikar,
Jangan rasa tertipu, tapi carilah kejujuran dalam blog ini heheh, terima kasih dan BTS mengalu-alukan kunjungan sdr/sdri ke mari.

Anonymous said...

kifli: heheh..:) yea yea..tak nampak ehkk...:)

liza :P

Anonymous said...

uhuk..uhuk..uhuk..
kak liza, kalo takde behind the scene nih...mesti kita tak tahu abg kiff punyer pemakaian cam aner kan?!
di hadapan kaca tv semua nampak perfect jew...

iha :)

Anonymous said...

uhuk..uhuk..uhuk..
kak liza, kalo takde behind the scene nih...mesti kita tak tahu abg kiff punyer pemakaian cam aner kan?!
di hadapan kaca tv semua nampak perfect jew...

iha :)

PMM said...

kiff pls open up new blog....under the selimut...so everyone can see!

Kifli Bujang said...

To PMM,
I wont name my next blog Under The Selimut but Dalam My Kelambu heheh ok tak atleast luas sikit skop penceritaanya heheh dalam dalam selimut je tak banyak yang boleh diceritakan habis kuat 7 entries je dah habis modal heheh

pmm said...

hello! mana ada org pakai kelambu lagi??? kalaupun dalam kelambu ia masih samar2 lagi... kena bukak juga itu selimut. hahaha baru lihat apa yg tersirat dan tersurat..

pmm said...

hello! mana ada org pakai kelambu lagi??? kalaupun dalam kelambu ia masih samar2 lagi... kena bukak juga itu selimut. hahaha baru lihat apa yg tersirat dan tersurat..

Anonymous said...

salam perkenalan,
saya hairan lelaki berbaju melayu siap bersongkok, tetapi perempuan mendedahkan alur buah dada...
nauzubillah.

"mata jahat tp bermaksud baik"

Anonymous said...

omygOD...kalo kiff kene bukak blog lain under the selimut.....taktau la i apa akan terjadi..........wakakakakkaka..:D

iha: itulah...kalo takde Behind The Scene..ni...hmmhhh...mmg tidak ku tahu.....

kifli: kiff...kiff...uh uh uh....:)


liza :)

Anonymous said...

menyampuk sikit..


kiff: dalam my kelambu??

kiff: uish uishh uishhh...

liza: :D

iha: ade komen ke iha??

liza:)

pmm said...

takye lah si lelaki tutupnya tutup macam dalam selimut... si pompuan hmmm tebelahak macam kat luar selimut! ish ish ish.. malam raya cobaaaan!

Anonymous said...

PMM : hahaha... i like that word...terbelahak... macam halkum nak tekuar gitu... kkekek... alias membuak-buak... adeh deh deh

Anonymous said...

kak liza : no komen (ayat artis)..huhu

dona said...

E-eh ada gambar Noni. apa kabar dia sekarang kiff?

Kiff selamat hari raya to you and maaf zahir batin kalau i ada terlawak secara bangsat kat sini eh kiff.

PMM, I lagi suka nama penuh you yang tak senonoh tu bro... hohoho...

Rudy bluehikari.. how are you. :) dah berapa org anak sekarang?

pmm said...

amacam bloggers sini suke nah nama penuh i yg klasik tu

Anonymous said...

menyampuk lagi..:)

erm..PMM..? erm.. takyah la...nama penuh lagi klasik..tu susah nooo nak memaksa diri menyebutnya...:P

liza :)

iha: iha ohh iha...ape kabarmu di sana...

Anonymous said...

kak liza : ku baik jew di sini..tak sabau nak sambung cuti di kampung!! wuhuu...

iha :)

Kifli Bujang said...

Ya Allah! Ya Tuhan kami, Kau berkatilah bloggers dalam blog sensasi ini!

Bab terbelahak, tersembol, terjojol I know comment (dah mcm artis lah pulak)... hanya I je yang puas! Ya Ampun...

To Dona:
Jangan gossip kat sini, biarlah rahsia buat masa ni. Norni, ? and I je yang tahu.

To Iha and Liza:
Bila nak buat party coffee ni?

To PMM:
You decide...nak guna nama penuh ke tak? heheh tak pun apa kata kita vote?

pmm said...

itu know comment atau no comment??? tau komen ke tak mau komen??? kan da kena alih bahasa..mcm mana lah si pak itam tu kata yr melayu lincah... i rasa macam pekat aja!. anyway, ttg nama klasik tu, i akan bentangkan di mesyuarat raja2 hujung minggu ini di kota temasek.. ok?

Anonymous said...

kan dah kena sebijik kat muka pulak tu! pak itam tu rabun yang dah nak dekat2 buta!

kazardijam

Anonymous said...

Ni komen i:

Hello tuan.. sapa gossipkan you? I tanya Nonie apa kabar je. Pesal you terpesong lak ni? isk isk isk...... kembalilah ke pangkal jalan sirratulmustaqim
Kiff....*geleng kepala*

-dona


Ni komen Kazardijam part 2:

PMM tu memang keling! org dah panggil singapore beberapa puluh tahun, dia masih guna terma Temasik dia. Entah kat meeting dia, Parameswara pun ada!! Jgn invite samy value sudah.

Dan harap2 jangan la di langgat todak lagi!! isk isk isk... Aku doakan nanti di depan kaabah nanti supaya korang suma ni selamat dari pada kesesatan yg melampau.

- kazardijam

pmm said...

kau jgn ingat samy vellu tu takde darah raja??? parameswara adalah moyang dia yg ke 15 tau! gi selidik dara dia tu....opss sorry darah dia tu..dan kazardijam adalah cicit dari nenek sedara sebelah suami makcik samy vellu. tu pasal bak kata pepatah air dituang takkan putus melainkan dah abis la!

Kifli Bujang said...

Boleh tak hari baik bulan baik ni jangan gaduh-gaduh, kalau nak gaduh juga bukak blog sendiri hahahah! (gelak jahat mcm citer 6 Jahanam-- yang aku tgk intronya aje sbb dicantas oleh tuan rumah.) Terkilan Kazardijam nak tunjukkan aku si Azizah yang jelita itu.

Alam Setia said...

SAlam. Lor..cam tu ker bila nka keluar tv. Emm...nampak separuh ajer kan

Anonymous said...

PMM: kalao nak ada mesyuarat..siler jemput saya...saya pun nak voting nama awak yang best tu!! :)! kekeke... tapi PMM macam high class gitu..PRIME MENTOR MINISTER.. steady pongpipi
~nana~

Anonymous said...

memang la c tuan punye astro tu jahat. mentang2 i tak ada astro yang berunsurkan budaya yahudi tu, dia boleh la buli i kan. azizah mmg jelita. kalau tak macam mana boleh tangkap ikan besar.....

Xis said...

Kifli
new updates please... hehehe... :)

Anonymous said...

mmm...
sungguh pening membaca cerita mereka2 ini yang hanya bermula dengan satu topik....kain pelikat ku di malam raya...

:)

liza
iha: iha....moh kite tukar topik len....
kiff: party coffee....cepatla...i ok jek....:)

Anonymous said...

kak liza : moh kita tukar topik..tapi pasal apa? hurm, kita tunggu tuan punyer blog lah tukar topik..hehe :)

abg kiff & kak liza :
bila-bila pon boleh abg kiff.. cume rasanya, yang paling busy ialah abg kiff dan kak liza..so, baik u all tentukan bila.. iha on jew!! :)

-iha-

Kifli Bujang said...

Salam to all,
Indeed, I want to move on to another topic which I already had in my mind, but unfortunately i left my cute camera at the office (story takde gambar tak bestkan?) so perhaps tomorrow, ok!

Anonymous said...

patot lah ttunggu2 takder citer..rupernyer camera tertinggal... tiap2 hari bukak takder citer baru..ingat dah nak retire dah tulis blog ni.. terhampa jap... good newsy for me then
~nanazari~

pmm said...

hmmmm kau bukak kain sana sini lagi.. kan terceceh..nasib baik la tu..oppsss xleh cakap! dosa! maaf zahir batin!

عيديد said...

Dear Kifli,
Kelakar pembaca2 berita ni. Anywat Thanks for coming to my humble Eid Gathering. I dah balik dah. Hope we can meet again. Dude click this to see photos during that nighthttp://www.flickr.com/photos/arabicax/sets/72157602668690429/show/

Irwan said...

Hi Kifli..
Just drop to say hi.. Kenapa lama tak update? Hope u doing ok.

Have a great day!

Anonymous said...

bagus..bagus...cerita baru plz!!!!!

:) liza

stabuxguy said...

wahhh baru je gua nak komen tapi tu diaaa... dah berderet katanya yg letak komen kat sini... huhuhu mmg lawak la you ni... kui kui kui... sesekali tgok scene "belakang tabir" gini syok gak kan... wakakaka!

K.

Kifli Bujang said...

Hi Starbuxguy,
Terima kasih untuk komen anda dan selamat datang ke cerita-cerita di sebalik tabir heheh, dah balik sini for good ke atau akan ke German lagi? at last u buka balik kedai kopi u untuk public kan..sbb dah lama i cuba nak masuk tapi gurd kat situ tak bagi masuk dia minta permission dulu..heheh

To Irwan,
Busy sikit lately ni sbb tu tak sempat nak update heheh

To Aidid,
Ok ke gambar tu?