Behind The Scene!

20080527

Atas Kotak!

Kuala Lumpur, May 26th, 2008 (Mon) – Pertubuhan Berita Nasional Malaysia, atau lebih dikenali sebagai BERNAMA, merupakan agensi berita kebangsaan yang ditubuhkan pada 20 Mei 1968.

Sempena majlis makan malam ulangtahun ke-40 BERNAMA hari ini yang diadakan di Dewan Perdana Felda, ramai wartawan-wartawan lama yang pernah berkhidmat dengan BERNAMA hadir.

Antara mereka nama-nama besar atau ikon dalam dunia kewartawanan seperti, Tan Sri Mazlan Nordin, Tan Sri Dol Ramli dan ramai lagi termasuk beberapa professor dan tokoh akademik yang memulakan kerjaya sebagai wartawan di BERNAMA.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menyampaikan ucapan pada majlis itu.

Hadir sama, saya sendiri, inilah masa untuk bersua muka dengan rakan-rakan yang sudah lama tidak berjumpa – maklumlah masing-masing sibuk bekerja, duduk sebumbung pun belum tentu boleh jumpa.

Selain hadir sebagai jemputan, saya juga ditugaskan membuat lintas langsung untuk siaran TV.

Sesuai dengan tema blog ini -- cerita-cerita disebalik, maka saksikanlah gambar di bawah ini.

Untuk kelihatan lebih tinggi, sesuai dengan keadaan stage, maka kenalah saya berdiri di atas kotak peralatan kamera itu. (Adakah saya yang tidak cukup tinggi atau pentas itu rendah sangat? :p )

p/s: Gambar kaki itu dirakam secara tidak sengaja oleh seorang jurukamera.

21 comments:

amat albab said...

kekekke...bro, ko memang tak cukup tinggi semenjak kita skolahan lagi..wakakkaakakaka

Kifli Bujang said...

To Amat Albab:
Ada ke si Paku Dulang Paku Serpeh ini mahu mengata aku? Aku sumpah ko menjadi kemetot.

pmm said...

comeh loteh!

Anonymous said...

kih! kih! kih!
lawok betoi!

Kifli Bujang said...

To PMM,
Jangan ar cakap mcm tu, segan kan Datuk N, sebab Datuk selalu cakap i mcm tu tau!

To Cik Anon,
Nak buat mcm mana...?

Syaf said...

nice pair of shoes you got that bro!!

:D

Anonymous said...

huhu...

tak cukup tinggi kot...

OPss...terlepas sudah..heheh

pmm said...

anyway that kasut remind me of arwah p ramlee dalam cerita anak bapak..hehehehe comeh nyerrr

Luaq Ezplanade said...

I rasa stage u terlalu rendah la beb~!

stabuxguy said...

"pentas itu rendah sangat?"

hmmm....

kief,

apa citer ni angin hembus-hembusan asyik dok bawak khabar dr miri... updateee!! hik.. hikk...

K.

anna said...

hahaha..kelakar nya kif...
erm rupanya ramailah presenters tv ni dok atas kotak eh...ehehehe

ceriterahidup said...

O-M-G! the shoes!...me likey!!!!

anne said...

muahahaahahahahahahahahahha
*makcik golek2 gelak dari bkt aman sampai jln tangling*
err benti mkn nasi lemak (cari yg low kolestrol ye)
*sambung balik golek2*
muahahaahahahahahahahha

Kifli Bujang said...

To PMM:
Nampak sangat u ni tak de kerja lain, malam2 balik kerja layan cerita P.Ramlee, knock2 get a life.

To Luaq:
I suka statement you! (kita sebaya je sbb tu lah!)

To Stabux:
Story dari Miri tak tahu ek..itu u kena tanya tuan punya diri.

To Anna:
Haha itu i tak sure, cuba you tanya Ally.

To Ceriterahidup:
Alah murah je.

To Anne (Aida):
Terus kan berguling sampai dataran ok! dah sampai BA tu tolonglah checkkan saman JJJ**** i tu!

Rosmalina said...
This comment has been removed by the author.
Rosmalina said...

pernah jumpa kamu sekali saja, itu pun masa study in uitm..ikut reporter bh asimen..tp kamu mmg tak tinggi..bukanla kemetot, hehe =) kulit putih dan sket muncit..ehee...dalam tv napa cam gelap aja?

Anonymous said...

u'r into white now...what's your next colour craze...then? I want more story updates!! :) dah tak sabar nak baca ni...

~nanazari~

Lily.Lulu. said...

hehehehe ..
tergelak bila tgk kena berdiri atas benda tuh

;D

Irwan said...

The first thing yang menarik perhatian I adalah you LOVELY SHOE! I love it... hihi (lain org cerita lain yg I nampak.. LOL)

Muhafis said...

huhuh.. nice shoes siut..

Muhafis said...

huhuh.. nice shoes siut..