Behind The Scene!

20080507

Sesuka Hati Dia!

PUCHONG, May 6th, 2008 (Tue) -- Ketika saya sedang duduk-duduk mengisi masa senggang menonton berita di TV;
Irama yang cukup saya kenal berbunyi dari telefon mudah alih menandakan ada panggilan masuk.
Nombor yang tidak saya kenali.
Sesiapa yang mengenali saya pasti tahu yang saya memang sangat tidak gemar menjawab panggilan dari nombor yang tidak dikenali.
Dengan berat, saya jawab juga.

"Saya ASP *** dari Ibu Pejabat Polis Sentul," suara dari dalam telefon.
"Yes, nak apa," jawab saya kasar dengan nada berseloroh. Dalam fikiran saya barangkali ada kawan-kawan yang saja mahu menyamar.
"Tadi betul ke Karpal Singh ada cakap pasal Sultan Perak?"
"Betul!" jawab saya bersahaja kerana saya baru selesai menonton berita di TV mengenai hal itu?
"Karpal cakap kat mana? di Lobi Parlimen?" tanya ASP lagi.
"Yes kat Lobi Parlimen," jawab saya ringkas -- dan kini baru saya sedar yang panggilan itu bukan satu penyamaran.
"Pukul berapa?"
"I'm not sure, but I think during break, around 10am."
"You cover ke story tu?"
"Nope!"
"Dari Utusan siapa cover story tu?"
"You have to ask Utusan-lah, why you ask me, I'm from different agency."
"Ooo you bukan dari Utusan, tak apalah, thanks."
Sesuka hati dia! kes salah oranglah tu.
*ASP: Assitant Suprintendant of Police

8 comments:

Anonymous said...

amboi garangnya menjawab tepon...hari2 baca berita pun masih ada org ingt ko dari utusan? haha..-su jb-

Kifli Bujang said...

Tu lah pasal, tension aku dengan Tuan tu..sesuka hati dia nak introgate aku kan!

makcik said...

u mmg garang benornye, tatau ke?? jom bandung jom! hiks~

Anonymous said...

huhuh...
sabo jer lah...
yang saya agak musykil ni...nape dia tak research dulu u dari mana...
apa-apa aje...

pmm said...

itu bermakna u nie dah glamor.. dah jadi pemberita glamor dah! semua fakta yang u berikan adalah benar dan baru. so u have accept it with an open heart, u know.

pmm said...

btw asp means assistant superintendent of police bukan assitant suprintendant ... baru glamor sikit! oppss mati aku!

Mazidul Akmal Sidik said...

Ha ha. Berduyun2 wartawan dan jurukamera dipanggil ke Bukit Aman untuk ambil statement ..

Ted Baker said...

Kelakar la polis tu!.