Behind The Scene!

20080512

Tugas Khas!

Kuala Perlis, May 12th, 2008 (Mon) -- Duduk menghadap Selat Melaka dan pulau lagenda Langkawi. Saya ada tugas khas di sini.
Rasa-rasanya sudah cukup lama saya tidak ke mari. Sudah banyak yang berubah.
Tentu sekali agenda pembangunan di Perlis ini menjadi topik utama pemerhatian saya.

p/s: dunia makin canggih, boleh update blog guna telefon mudah alih :)

5 comments:

Anonymous said...

hallo there, how r u doing? well this is my 1st time here. Tugas khas in Kuala Perlis? wow.. i anak jati kuala perlis, was born on 1980, kuala perlis has grown from a small fisherman village to a small town.. i miss that place a lot, tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat lahir sendiri.. sekarang cuma tinggal rumah peninggalan arwah mak ajer kat sana.. but i still go there at least 2-3 times a year.. talking about pembangunan, not so much i would say.. i've been to europe, i study in FL, USA.. travel around quite a lot. i rasa tak semua tempat perlukan pembangunan, just cukup dengan memelihara apa yang ada, d originality.. kekalkan identity dan improve, thats da best thing to do.. tapi here in malaysia, people r eager to build and build. but no maintanance at all.. sayang, banyak duit habis..
anyway. all da best for ur coverage.. take care. u have a good one. Cheers!!

zach.. epai_dowsen@hotmail.com

stabuxguy said...

perlis :) pernah baja sana dulu masa form 4, 5. sweet memory sgt. now kat penang pun kalau hujujng minggu ada 2, 3 kali sebulan balik sana jumpa fam kakak angkat i. quite close ngan meka.

selamat bermisi di perlis ya, bro!

K.

George Koshy said...

Sorry, I can't understand u'r language but I think I caught you on TV when I visited Kaula Lampur early this year..!


Hiya,
My name's George Koshy and work for cnn-ibn, india. This is my blog link. Could stay in touch for stories or like minded ideas....tkr...

http://georgekoshyp.blogspot.com/

George

Anonymous said...

uve been to perlis? wow..sy kene setuju dgn zach..sy pnh blaja sane fr 3 years. arau is the best.cantik.kuala perlis too. yup!! mmg ada tmpt yg kdg2 tk perlukan pembangunan melampau. just jaga je apa yg ada..n maintain..cukupla. arau cantik...esp. kat stesen ketapi dia yg ada nasi lemak sedap& kopi O' kg mari punya&the tgok matari jatuh kt situ,wow....
tmpt tu classic sgt..:) dunno la skrg ni...

liza ;P

Kifli Bujang said...

To Zach and Liza
Yes, i'm totally agree with you, but what I meant was civilization -- kita patut membina satu kehidupan yang lebih bertamadun, maksudnya kemudahan awam kenalah berubah mengikut kemajuan, lebih kemas dan tersusun, takkan kita nak tengok bus station yang takde kerusi, berlopak sana sini.

To Stabux,
Thanks sbb drop by, I pun selalu baca blog you, cuma kadang-kadand dinafikan accessnya heheh..
I sempat pergi LANGKAWI lagi hari tu heheh nanti kalau ada masa i story dalam blog ni.

To George,
Thanks, I can't confirm the person you saw on tv was I or not hehe but yes I'm one of the tv guy.

But I have to admit this, Perlis memang peaceful, I love it so much, banyak buah mempelam, sawah best giler, sambil bawa kereta pun masih boleh dengar burung berkicau seriously best!