Behind The Scene!

20080214

Marilah Mari, Pergi Mengundi, Jangan Lupa Kewajipan Pada Negara

Putrajaya, February 14th, 2008 (Thu) -- Barangkali ramai diantara kita masih ingat dengan lagu yang biasanya berkumandang setiap kali waktu pilihanraya.
Saya juga sudah mula kedengaran lagu ini disiolkan rakan-rakan wartawan sewaktu membuat liputan pengumuman tarikh pilihanraya pagi tadi.
Ini tandanya demam pilihanraya sudah bermula.
"Marilah mari, pergi mengundi, jangan lupa kewajipan pada negara..."
Bagaimanapun, tentu ramai juga diantara kita hanya tahu menyanyikan lagu itu, tetapi masih belum mendaftar.
Maaf, tempoh mendaftar sudah tamat.
p/s: Saya sendiri sudah 2 kali mengundi, pilihanraya kali ini akan menjadi yang ke-3.

8 comments:

DBI said...

selamat mengundi kifli..ngundi di mana???

kat sini dah demam sampai sawan dah ni... :-)

Kifli Bujang said...

I ngundi di Shah Alam, (lupa diri, dah jadi mcm orang Shah Alam lah pulak!)

Xis said...

Kifli
I don't register myself.. I've been approached by Umno and Pas a few times before.. but.. NO.. NO.. NO... I rather choose Democrats.. Hillary vs Obama is more interesting.. :)

MNR said...

lol. Obama vs hillary. Hillarious comment!
i think, it'd take another 5 years before i can finally cast my vote eh?
i'm 21... tapi tak bleh undi. salah sapa??

Kifli Bujang said...

Xis:
Gosh! No comment! (dah mcm artis lah pulak):)

MNR:
You vote Gordon Brown pulak ker? I think next election u dah boleh ngundi! But for sure, Kelab UMNO Luar Negara (UK Branch) akan umpan you heheh!
(Ampun, kalau komen ini berbaur sinikal)

Anonymous said...

Go PAS, for an islamic nation, Ameen!

eliey said...

yupss..marilah mari pegi mengundi kengkawan semua...i nak make sure my name in the list kalu tidak ..i akan meroyan satu badan..ha..ha..

Kifli Bujang said...

TO: Eliey
Kesian kat you sbb belum pernah mengundi lagi.